HTML

Gábor, Móni, Eszter Japánban

Elsősorban családunk , barátaink, ismerőseink számára szeretnénk megosztani ezen a felületen a Japánban szerzett élményeinket. I try to summarize things in English so our friends abroad can also join us!

Címkék

Még mindig a házi feladat

2017.12.08. 01:01 biomonika

Megígérem, hogy ez az utolsó "túl sok a házi feladat" poszt, de tegnap is: 6 oldal tele nehéz matamatikai feladatokkal, meg szöveges feladatokkal! 6 oldal, ez normális szerintetek egy elsősnek?? A szorgalmi füzetbe beírtam, hogy erre már végképp nem jutott energiánk, mert túl sok volt a házi feladat. Osszák be.

Először tíz fölötti számokból kivonás, minden egyes feladatot szétbontani. A logika a következő: pl 14-8 esetén: A 14-et szétbontom 4 és 10-re. A 8-at a 10 ből vonom ki, az 2, majd hozzáadom a maradék 4-et, az 6. Első körben végig rosszul számolt (sajnos nem néztem rá korábban), ezért az egészet ki kellett radírozni és újra kezdeni. Sírtunk. Ő elkeseredésében, én meg mérgemben.

I promise this is my last "too much homework" post but I don't think this is normal: 6 pages full of difficult math! I decided to protest and didn't do any "optional" extra homework. Instead I wrote a message that the homework was too much..

First, one page full of substraction over 10. They are supposed to devide the number over 10 and go like this: 14-8 you devide 14 to 4 and 10. Then you substract 8 from 10, that is 2. Then you add the remaining 4, that is 6. She did it all wrong for the first time and unfortunately I noticed it late so she had to erase and redo the whole thing all over! We both cried, her with disappontment, me with anger.

img_6400.JPG

Ezután még egy csomó szöveges feladat matematikai példával leírni, megoldani. Plusz rosszul leírt szavakban hibát megtalálni, javítva leírni.

After that all kinds of texts to write with formula and solve. Plus correcting words.

Szólj hozzá!

Címkék: iskola

A bejegyzés trackback címe:

http://gabormonieszterjapanban.blog.hu/api/trackback/id/tr9813453823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.